Uporaba BIM-a na projektu karibskega letovišča

[av_section min_height=’custom’ min_height_px=’30%’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=’https://bexelmanager.com/wp-content/uploads/2019/07/Jamaica-baner-scaled.jpg’ attachment=’11963′ attachment_size=’full’ attach=’scroll’ position=’center center’ repeat=’stretch’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_enable=’aviaTBoverlay_enable’ overlay_opacity=’0.6′ overlay_color=’#000000′ overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av_element_hidden_in_editor=’0′ custom_class=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

Uporaba BIM-a na projektu karibskega letovišča

[/av_textblock]

[av_hr class=’custom’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=” custom_border_color=’#ffffff’ custom_margin_top=’20px’ custom_margin_bottom=’20px’ icon_select=’no’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

Lokacija: Savanna-la-Mar, Jamajka

[/av_textblock]
[/av_section]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_gallery ids=’11722,11723,11724,11725′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio_small’ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

[av_hr class=’invisible’ height=’30’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
OPIS PROJEKTA

Naročnik Karisma Hotels & Resorts se je kot uspešen mednarodni hotelski operater s številnimi izkušnjami na področju upravljanja hotelov različnih konfiguracij odločil za razširitev obstoječega nagrajenega kompleksa na Jamajki.

Hotelu, ki se nahaja na eni izmed najlepših plaž na svetu Seven Miles Beach v turistični regiji Negril na Jamajki, so dodali šest novih zgradb, 147 apartmajev, 4 restavracije ter dodatne objekte, kot so otroški klub, poročna dvorana, trgovine, bazeni in podobno, ki že tako privlačnemu letovišču zagotavljajo dodatno kakovost.

Karisma je mednarodno podjetje, ki se zanaša na partnerje z različnih koncev sveta in na visoke kompleksne zahteve strank glede kakovosti in stopnje udobja namestitve, ki sta zaščitni znak podjetja. V skladu s tem je bilo potrebno uskladiti in organizirati sodelovanje med številnimi podjetji z različnih koncev sveta, ki uporabljajo različne standarde, sisteme gradnje ter poslovno politiko. Dodatni izzivi so predstavljale lokalne zahteve in predpisi, ki zaradi posebne zgodovine države temeljijo predvsem na britanskih standardih in so v praksi v nasprotju z večino držav v regiji in državami izvora večjih deležnikov. Bližina zaščitenega naravnega rezervata Mokrišča Negril in potreba po ohranjanju čudovite karibske peščene plaže sta prav tako zahtevala natančno načrtovanje in skrbno izvedbo gradbenih del.
Od zgodnjega načrtovanja do zaključka in predaje projekta. Ob upoštevanju vseh izzivov, potrebe po pravočasnem zaključku projekta in nadzoru stroškov, smo se odločili, da uporabimo BIM kot tehnologijo, ki ponuja rešitev za premagovanje težav. BIM je bil implementiran od zgodnjih faz načrtovanja do zaključka in predaje projekta.

Ekipa je razvila obširen 3D BIM model z namenom, da bi v celoti uskladili različne discipline projekta in zagotovili izdelavo končne projektne dokumentacije v skladu z lokalnimi kodeksi in standardi. Centralni BIM model se je redno posodabljal v skladu z dostavljeno projektno dokumentacijo in spremembami v fazi načrtovanja in izvedbe.

Na podlagi modela so bile v fazi načrtovanja redno izvedene analize pregleda projekta, da se zmanjšajo tveganja nepredvidenih stroškov in zamud med gradnjo, zagotovi spoštovanje lokalnih zahtev in kodeksov ter izpolnijo visoki standardi varnosti in udobja, ki jih je zahteval naročnik.

Analize kolizij so bile redno izvedene z namenom, da bi se izognili težavam pri izvedbi. Na podlagi poročil o analizah kolizij je projektantska ekipa lahko prilagodila načrte in v celoti koordinirala projekt med različnimi disciplinami.

Po zaključku faze načrtovanja je bil na podlagi popolnoma usklajenega centralnega BIM modela, ki ni vseboval kolizij, izdelan QTO v skladu z metodologijo merjenja NRM 2. QTO je bil ustvarjen z BIM programsko opremo, ki zajema vizualno 3D predstavitev, povezano z vsakim gradnikom.

Upravitelj stroškovnih podatkov je ekipi omogočil, da vsem gradnikom zbirnega BIM modela dodeli ustrezne informacije o stroških in uporabi podatkovno bazo za mesečno odobritev potrdil, odobritev sprememb naročil in sledenje stroškov. Med gradnjo so bile vse spremembe zasnove posodobljene v centralnem BIM modelu, da se ponovno oceni in posodobi proračun projekta.

Generalni terminski plan je moral biti zaradi specifičnosti lokacije projekta in omejitev, ki jih ima kot otoško gospodarstvo, kjer se večina gradbenega materiala uvozi neposredno z vsega sveta, zaradi posebne organizacije gradbenih procesov različnih mednarodnih izvajalcev in potrebi po koordinaciji aktualnega terminskega plana z že zasedenim hotelskim kompleksom v neposredni bližini, izjemno prilagodljiv in omogočati hitro reorganizacijo kot odgovor na različne nepredvidene okoliščine na gradbišču ob enem pa zagotoviti pravočasen zaključek projekta.

Tako zapleteno nalogo je bilo mogoče izvesti le z metodologijo načrtovanja inteligentne programske rešitve, ki jo poganja BIM. To je ekipi omogočilo, da je ustvarila osnovni terminski plan, ki je bil neposredno povezan z gradniki BIM modela in ga še dodatno prilagodila, da bi dosegla optimalen delovni tempo in uporabo razpoložljivih virov. Z uporabo programske opreme je ekipa lahko posodobila in spremenila glavni terminski plan v realnem času ter z izdelanimi 4D in 5D analizami hitro analizirala vpliv sprememb na celoten napredek in proračun projekta ter pravočasno reagirala, da je napredek projekta ostal na pravi poti.

Napredek projekta smo nenehno spremljali z BIM orodji. Poročila o napredku so bila izdelana na tedenski bazi ter so vključevala številčne, grafične in vizualne predstavitve dejanskega stanja izvedbe projekta ter pričakovanega napredka v skladu z uradnim generalnim terminskim planom.

Zbrani podatki so bili predstavljeni in o njih smo razpravljali z ostalimi deležniki na redni bazi s pomočjo 4D in 5D analiz, kar je privedlo do usklajenih kratkoročnih načrtov in uvedbe prilagoditev terminskega plana, da se prepreči negativen vpliv novih okoliščin na zaključek projekta in proračun. To orodje je ekipi podjetja omogočilo, da se na najboljši možen način hitro prilagodi in preuredi celoten postopek gradnje, da zmanjša zamude, tveganja in prekoračitev stroškov.

Natančen nadzor, konstantna kontrola in spremljava s pomočjo posodobljenega centralnega BIM modela in implementiranega prilagodljivega inteligentnega terminskega plana so privedli do:

• nadzora in koordinacije kakovosti projektne dokumentacije

• pravočasnega zaključka projekta v zelo zahtevnem in spreminjajočem se okolju

• pravilnega usklajevanje med različnimi mednarodnimi deležniki

• učinkovitega in natančnega nadzora stroškov in spremljave napredka gradnje

• hitrih ocen projektnih sprememb in izvedbe
zmanjšanje skupnih stroškov za 7,81% prvotnega proračuna za gradbena in zaključna dela ter 6,00% za MEP dela s pomočjo natančnega sledenja projektnim spremembam, inženirskih vrednosti na gradbišču samem ter optimizacijo gradbenih procesov

• zagotavljanje izpolnjevanja zahtevanih visokih zahtev glede varnosti in udobja

• Cnadzora in koordinacije kakovosti projektne dokumentacije

• pravočasnega zaključka projekta v zelo zahtevnem in spreminjajočem se okolju

• pravilnega usklajevanje med različnimi večnacionalnimi deležniki

• učinkovitega in natančnega nadzora stroškov in spremljave napredka gradnje

• hitrih ocen projektnih sprememb in izvedbe
zmanjšanje skupnih stroškov za 7,81% prvotnega proračuna za gradbena in zaključna dela ter 6,00% za MEP dela s pomočjo natančnega sledenja projektnim spremembam, inženirskih vrednosti na gradbišču samem ter optimizacijo gradbenih procesov zagotavljanja izpolnitve visokih zahtev glede varnosti in udobja

Centralni BIM model je bil razvit s programsko opremo Autodesk Revit, vse nadaljnje analize (izvlek QTO, 4D in 5D analize, spremljava napredka gradnje, analiza kolizij) so bile izvedene v programskem okolju BEXEL Manager.
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_one_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”][/av_one_fifth]

[av_three_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=itjq-eqKXVU’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ custom_class=”]
[/av_three_fifth]

[av_one_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”][/av_one_fifth]